Niveau 2: Sektionsfældning

Professionel træklatring med sektionsfældning. Dertil førstehjælp og redning med fokus på sikkerhed for træklatrere.

Kursusbeskrivelse
Kurset henvender sig til folk, der vha. klatreteknikker vil arbejde professionelt med sektionsfældning. Vi arbejder primært i nåletræer og mindre løvtræer. Der undervises i klatre- og skæreteknikker. Dertil er der kursus i førstehjælp og redning af nødstedt klatrer.

Eksamen
Kurset afsluttes med en skriftlig og praktisk eksamen. Beståede kursister får kursusbevis. Det er også muligt at tilmelde sig eksamen uden at have deltaget i kurset under forudsætning af, at man har bestået Niveau 1 hos Arboristklatring.dk eller lignende, har Säker Skog Motorsavskørekort (A+B) eller lignende og vurderer, at man har erfaring og rutine nok til at bestå.

Forudsætninger
Säker Skog Motorsavskørekort (A+B) eller lignende kræves. Dette motorsavskursus tilbydes også hos Arboristklatring.dk. Man skal være rutineret bruger af motorsav samt have god fysisk form. Man skal desuden have bestået Niveau 1 hos Arboristklatring.dk eller lignende.

Målsætning
Kurset giver den enkelte deltager færdigheder og metoder til på egen hånd og på sikker og forsvarlig måde at benytte motorsav oppe i træer samt sektionsfælde større træer ved hjælp af professionel træklatring.

Førstehjælp og redning
Vi gennemgår og arbejder med de scenarier, der kan opstå, når vi arbejder i skoven med motorsav. Vi har særlig fokus på de ulykker, der kan ske, og som f.eks. kan give store blødninger og brud. 

Udstyr
Medbring godt udendørstøj og regntøj. Medbring desuden sikkerhedsbeklædning for brug af motorsav, herunder sikkerhedsstøvler, handsker, hjelm og refleksvest. Vi stiller klatremotorsav til rådighed. Medbring gerne eget klatreudstyr. Du kan også leje eller købe det nødvendige klatreudstyr, når du tilmelder dig kurset.

Kursussted
Kurserne kan arrangeres i hele Norden. Ved kurserne i vores basecamp i Skåne kan du tilvælge overnatning i vores hytte mod ekstra betaling, når du bestiller kurset. Undervisningen foregår i skoven. 

Forplejning
Vi sørger for frokost, kaffe, vand og kage. Dette er inkluderet i kursusprisen.

Sprog
Der undervises og eksamineres på svensk og dansk efter behov. Den skriftlige prøve kan fås på engelsk ved behov.

Varighed
5 dage

Antal deltagere
Typisk 3-4 (max 6) deltagere pr. instruktør.

PRIS: DKK 10.500,- ex. moms pr. person

Vejen til at blive arborist

Vi har illustreret vejen til at blive arborist i denne figur –  uddannelsestrappen. Klik på billedet for at få mere information.

Derfor skal du vælge os

  • Fordi vi er seriøse og ambitiøse på vores kursisters og egne vegne.
  • Alle vores instruktører er ETW-certificerede samt meget erfarne.
  • Vi har fokus på sikkerhed og det nyeste udstyr og teknikker.
  • Vi er Petzl Technical Partner og har et tæt samarbejde med Husqvarna.
  • Kurserne foregår i et trygt miljø med pædagogisk undervisning – og med få kursister pr instruktør.