FAQ – ofte stillede spørgsmål

 

Du kan tilmelde dig her på hjemmesiden, find kurset du ønsker at tilmelde dig her. Du er også velkommen til at maile direkte til os (mail). Når kursusprisen er betalt, har du en plads på det ønskede kursus, og du vil modtage en bekræftelse og nærmere info på mail.

Certificeringen består af en praktisk og en teoretisk prøve, der begge skal bestås tilfredsstillende. Med et certifikat fra Arboristklatring vil du kunne vise overfor kollegaer og kunder, at du kan arbejde sikkert med professionel træklatring.

Derudover så er det et krav fra arbejdstilsynet i både Danmark og Sverige at man er uddannet, hvis man vil arbejde professionelt med træklatring.

Der stilles ingen særlige krav til Level 1 kurset. Det anbefales dog, at man er god fysisk form. Man opnår ikke nogen for for bevis på dette kursus, da der ikke er nogen test eller eksamen. Det giver dog adgang til vores Level 2.

Til Level 2 og 3 er det desuden et krav, at man er rutineret bruger af motorsav, og kan dokumentere det fra f.eks. Säker skog, ABA eller NPTC. På Level 2 er der prøver og eksamen, som hvis man består giver et bevis/certifikat.

De fleste kurser afholdes med udgangspunkt fra vores hytte i Sydsverige. 1,5 times kørsel fra København. Det vil fremgå af kursusoversigten på hjemmesiden, hvis kurset afholdes et andet sted.

Man er meget velkommen til at besøge os. Både under uddannelsen og certificeringen. Det skal dog aftales på forhånd.

I vores hytte er der 6 overnatningsmuligheder i delt dobbeltværelse. Alternativt kan vi henvise til både hotel og vandrehjem i nærheden. Man kan med fordel lave mad sammen om aftenen.

Al klatreudstyr indgår i prisen på Level 1 kurserne (lån). Klatreudstyr kan lejes på level 2 og 3 kurserne. Vi sælger desuden færdige pakker til rimelige priser- se her. Praktisk tøj og lovpligtigt sikkerhedsudstyr ved brug af motorsav skal man selv medbringe.

Man skal selv medbringe mad og drikke under kursusdagene. Arboristklatring ApS sørger for kaffe, drikkevand og let frokost, såsom toast eller pølser.

Hvis man vælger at bo i vores hytte vil der være mulighed for at lave mad sammen om aftenen.

Det anbefales at have egen bil med, da vi kører rundt i skoven langt fra offentlig transport. Der er dog altid mulighed for, at køre med nogle andre, så kontakt os på forhånd, hvis du ikke selv har en bil.

Når du har booket og betalt for et kursus, så er pladsen din. Dvs at du kan bruge den selv, men kan også levere den til en anden. Hvis du afbestiller mindst 3 måneder inden kursusstart får du 100 % af kursus afgiften tilbage minus et adm gebyr. Se mere under vores handelsbetingelser.

I tilfælde af vi aflyser et kursus får man det fulde kursus beløb refunderet.

Level 1 kurset er åbent for alle der ønsker at prøve kræfter med træklatring. En god grundform anbefales dog. Hvis du ønsker at arbejde professionelt med arboristklatring, så anbefaler vi både level 1 og 2, så lærer du både at klatre sikkert, udføre redninger i trækronen, og anvende en håndsav og motorsav under klatring.

Kommende kurser

SE KALENDER