FAQ – ofte stillede spørgsmål

 • Uddannelsen består af en praktisk og en teoretisk prøve, der begge skal bestås tilfredsstillende (Level 2-4). Med et certifikat fra Arboristklatring vil du kunne vise overfor kollegaer og kunder, at du kan arbejde sikkert med professionel træklatring.
 • Derudover så er det et krav fra arbejdstilsynet i både Danmark og Sverige at man er uddannet, hvis man vil arbejde professionelt med træklatring.
 • Level 1 består af en skriftlig prøve
  Level 2-4 består af en skriftlig og praktisk prøve

  Er du ikke boglig stærk? Ingen panik, vi er der for dig, og hjælper evt. med læsning/stavning, hvis det er nødvendigt. Vi underviser helt generelt meget pædagogisk, og vi støtter alt det vi kan, uden at gå på kompromis med færdighederne/sikkerheden.

 • Vi har tests/eksamener på alle vores kurser. Det har vi fordi vi gerne vil sikre os, at de deltagere vi uddanner kommer fra os med et vist kendskab til det at være arborist, og det kurset uddanner dig i. Vi er ambitiøse på vores kursisters, og egne vegne, og vil gerne have, der er et minimumskrav for jeres kunnen, og det i lærer hos os.

  Vi går desuden meget op i jeres og andres sikkerhed i denne branche, og den del er også vigtig for os at have fokus på, så i kommer godt på vej ude i den “virkelige” Verden.

 • Vores priser justeres ind imellem for at følge markedet, og de udsving der er generelt. Hvis en prisjustering er nødvendig, så forsøger vi at gøre det strategisk mest fair ift. jer kursister.
Overall skal du sørge for at have tøj med efter årstiden, men altid lange bukser.
 • Level 1 – Arbejdstøj, Vandrestøvler, varmt og tørt tøj. Regntøj og arbejdshandsker
 • Level 2 – 4 – Arbejdstøj og regntøj, varmt og tørt tøj, arbejds handsker, godkendt sikkerhedsudstyr (støvler, bukser), godkendt hjelm med visir, og høreværn, førstehjælpsudstyr og sikkerhedsvest eller jakke, motorsavsstrop (hvis egen maskine med), håndsav og motorsavsbevis.
 • AB motorsavskursus –  Arbejdstøj og regntøj, varmt og tørt tøj, arbejds handsker, godkendt sikkerhedsudstyr (støvler, bukser), godkendt hjelm med visir, og høreværn, førstehjælpsudstyr (traume bandage) og sikkerhedsvest eller jakke, skovmålebånd, plastikkile og hammer. Motorsav ca. 50 kubik med 15″ sværd (kontakt os hvis du vil låne gratis)
 • Ja, det gør de. Vi opfylder de krav, der er på området iflg. Arbejdstilsynet.
 • Ja, det kan man godt.
 • Vi har sørget for en basecamp med gode forhold, i form af et telt, så der er læ for vind og regn samt borde og stole til pauser og undervisningsbrug. Der serveres frokost i skoven på alle kursusdage. Dertil kaffe, vand og kage.

  Herudover stiller vi motorsave til rådighed i samarbejde med Husqvarna, samt nedfiringsgrej til brug på vores Level 2.

 • Nej, det behøver du ikke. Du kan leje udstyr hos os, hvilket koster 300,- DKK ex. moms pr. dag.
  Du kan også købe udstyr hos os, så vi har det med til dig på kurset. Tjek vores hjemmeside for priser, info og billeder https://arboristklatring.dk/udstyr/

  Du skal selv medbringe praktisk tøj og lovpligtig sikkerhedsudstyr ved brug af motorsav. Se FAQ Hvad skal du have med af beklædning

  Vi giver ikke rabat på udstyrspakkerne, da prisen i forvejen er fordelagtig.

 • Ja, det gør vi.
  Du får 10% rabat ved tilmelding af min. 2 kurser samtidig
  Du får 15% rabat ved tilmelding af 3 eller flere kurser samtidigKurserne behøver ikke datomæssigt at ligge i forlængelse af hinanden, men kan f.eks. godt være juni, sep, dec, bare de bestilles samtidig.

  Rabatten gælder også med tilsvarende rabat, hvis du booker overnatning i vores hytte.

  AB motorsavskurset tæller kun som 1 kursus.

  Vi giver ikke rabat på udstyrspakkerne, da prisen i forvejen er fordelagtig.

Du kan tilmelde dig her på hjemmesiden, find kurset du ønsker at tilmelde dig her. Du er også velkommen til at maile direkte til os (mail). Når kursus prisen er betalt, har du en plads på det ønskede kursus, og du vil modtage en bekræftelse og nærmere info på mail.

 • ETW er ingen uddannelse, men en certificering/eksamen. Certificeringen udbydes af de nationale træplejeforeninger. ETW certificeringen er først og fremmest en teoretisk prøve, hvor du f.eks. testes i identifikation af træer, plantning, træets biologi og beskæring. Der findes endda en mere enkel/let klatreprøve til ETW testen, men der er mest fokus på træplejedelen.

  Det anbefales, at du har arbejdet med praktisk træklatring i ca. 3 år inden du tager en ETW certificering.
  Lidt forenklet kan man sige, at de som har taget en ETW certificering har vist de har mere kendskab om træpleje, og dermed kan mere end blot sektionsfældning. Det er derfor mange kommuner og større firmaer efterspørger ETW.

  Vi anbefaler ETW, hvis du har ambitioner om at arbejde med mere end sektionsfældning. Alle vores instruktører er ETW certificerede, og hvis du tager vores kurser (Level 1-4) har du en god forudsætning for med tiden at kunne fortsætte til ETW certificeringen.
 • Når du har betalt for et kursus, så er pladsen din. Dvs. at du kan selvfølgelig bruge pladsen selv, men kan også levere den til en anden, men kun efter aftale med os, og senest 1 uge inden kursusstart.

  I tilfælde af du bliver forhindret pga. sygdom, så vil du blive tilbudt en plads på et senere kursus, hvor der er plads.

  Hvis du afbestiller mindst 3 måneder inden kursusstart får du 100 % af kursus afgiften tilbage minus et adm gebyr. Se mere under vores handelsbetingelser.

  I tilfælde af vi aflyser et kursus får man det fulde kursusbeløb refunderet eller muligheden for at flytte til et andet kursus senere.

 • Alle vores priser er listet uden moms
 • Det anbefales at have egen bil med, da vi kører rundt i skoven langt fra offentlig transport. Der er dog ofte mulighed for, at køre med nogle af de andre kursister, så kontakt os på forhånd, hvis du ikke selv har en bil.
 • Man skal selv medbringe mad og drikke under kursusdagene. Arboristklatring ApS sørger for kaffe, drikkevand og frokost i skoven.

  Hvis man vælger at bo i vores hytte vil der være mulighed for at lave mad sammen om aftenen.

Al klatreudstyr indgår i prisen på Level 1 kurserne (lån). Klatreudstyr kan lejes på level 2 og 3 kurserne. Vi sælger desuden færdige pakker til rimelige priser her. Praktisk tøj og lovpligtigt sikkerhedsudstyr ved brug af motorsav skal man selv medbringe.

 • Ja, vi tilbyder overnatning i vores utrolig hyggelige hytte, der har alle fornødenheder for et godt ophold (køkken, stue, 3 dob. værelser, wc/bad, brændeovn, udendørs bålplads, og ikke mindst hyggeligt samvær)

  Det koster 350,- DKK ex. moms pr. nat pr. person i delt dobbeltværelse.
  Du kan også booke enkeltværelse til 500,- DKK pr. person pr. nat

 • Kurserne foregår primært i og omkring Ljungbyhed i Skåne, hvor vi har skovområde, og vores hytte.

  Vi afholder dog også kurser  med forskellige samarbejdspartnere andre steder bla. Eskilstuna, Vedbæk og Roskilde. Lokationen står ved tilmeldingen.

 • Vi anbefaler god fysisk form til alle vores kurser. Til Level 1 er der ikke nogen andre krav om noget man skal kunne.

  På vores Level 2 og opefter, der skal man have et AB motorsavskørekort eller lignende, samt have erfaring og være rutineret bruger af en motorsav for at kunne deltage. Man skal på dag 1 af vores Level 2 kunne fremvise et gyldigt bevis/”kørekort”.

Certificeringen består af en praktisk og en teoretisk prøve, der begge skal bestås tilfredsstillende. Med et certifikat fra Arboristklatring vil du kunne vise overfor kollegaer og kunder, at du kan arbejde sikkert med professionel træklatring. Derudover så er det et krav fra arbejdstilsynet i både Danmark og Sverige at man er uddannet, hvis man vil arbejde professionelt med træklatring.

Derfor skal du vælge os

 • Fordi vi er seriøse og ambitiøse på vores kursisters og egne vegne.
 • Alle vores instruktører er ETW-certificerede samt meget erfarne.
 • Vi har fokus på sikkerhed og det nyeste udstyr og teknikker.
 • Vi er Petzl Technical Partner og har et tæt samarbejde med Husqvarna.
 • Kurserne foregår i et trygt miljø med pædagogisk undervisning – og med få kursister pr instruktør.
Go to Top