Sådan foregår kurserne

Arboristklatring.dk er Skandinaviens største private udbyder af eksaminerede kurser inden for erhvervsmæssig træklatring. Vi stiller store krav til os selv og vores kursister, og vi tilbyder små undervisningshold med tid og plads til alle. Vi har særlig fokus på sikkerhed, de nyeste teknikker og udstyr.

Undervisning

Vores kursusinstruktører og censorer er alle ETW-eksaminerede samt meget erfarne inden for faget. Vi er seriøse og ambitiøse på vores kursisters vegne. Undervisningen foregår i et trygt og pædagogisk miljø – og med små hold, typisk 3 – 4 personer pr instruktør. Varigheden er 2-5 dage afhængig af kursus. Kurserne er intensive og med hovedvægt på det praktiske. Vi mener, at teori skal læres i det praktiske arbejde, og derfor foregår den teoretiske del af klatrekurserne ude i feltet. Der undervises på dansk og svensk efter behov. Der tilbydes også begrænset undervisning på engelsk. Der eksamineres på dansk, svensk og engelsk efter behov. Kontakt os direkte for yderligere info.

Gode forhold 

Arboristklatring.dk har administrativ base i Roskilde samt fast kursussted i Ljungbyhed i Skåne. Desuden tilbydes mobile kurser overalt i Norden efter behov. Klatrekurserne foregår ude i skoven – ofte både oppe i trækronen og mellem træerne. Uanset hvor i Norden vi arrangerer klatrekurser, har vi sørget for en basecamp med gode forhold, så der er læ for vind og regn samt borde og stole til pauser og undervisningsbrug. Der serveres frokost i skoven på alle kursusdage. Dertil kaffe, vand og kage. Dette er inkluderet i kursusprisen. Ved kurserne i Ljungbyhed i Skåne tilbyder vi desuden overnatning i en hyggelig skovhytte mod ekstrabetaling.

Sikkerhed 

Klatringsarbejde med motorsav er særdeles risikofyldt og kræver grundig uddannelse. Derfor har alle vores kurser særlig fokus på sikkerhed. På vores førstehjælps- og redningskurser samt på alle niveauer af vores klatrekurser lærer du at udføre redningsaktioner i mange forskellige situationer samt i hele trækronen. Der undervises også i risikoanalyse, som er et vigtigt element i professionel træklatring. Alle vores kurser opfylder gældende regler og krav fra Arbejdstilsynet (Danmark) og Arbetsmiljöverket (Sverige).

Udstyr

Vi har fokus på det nyeste og bedste udstyr til professionel træklatring. Vi er officiel Petzl Technical Partner i samarbejde med Petzl Technical Institute (Nordic) og har desuden et tæt samarbejde med Husqvarna. Vi stiller Husqvarna klatremotorsave gratis til rådighed samt gratis nedfiringsgrej ved alle relevante kurser. Tjek kursusbeskrivelserne for yderligere info om nødvendigt kursusudstyr. Mangler du personligt grej? Husk, du kan købe udstyrspakker af os, når du bestiller kurset.

Eksamen

Alle kurser hos Arboristklatring.dk slutter af med en eksamen, hvor beståede deltagere modtager et kursusbevis. I de fleste tilfælde består eksamen af både en teoretisk og praktisk prøve, hvor der er tilknyttet en ekstern ETW-certificeret censor. Selve eksamen er på 1-2 dags varighed afhængig af kursus. Der stilles høje krav til kursisternes færdighed samt gennemførsel af selve kurset. Man kan dog også melde sig til eksamen uden at deltage i kurset, forudsat man besidder de nødvendige færdigheder og rutine. Tjek de enkelte kursusbeskrivelser for kravene.

Derfor skal du vælge os

  • Fordi vi er seriøse og ambitiøse på vores kursisters og egne vegne.
  • Alle vores instruktører er ETW-certificerede samt meget erfarne.
  • Vi har fokus på sikkerhed og det nyeste udstyr og teknikker.
  • Vi er Petzl Technical Partner og har et tæt samarbejde med Husqvarna.
  • Kurserne foregår i et trygt miljø med pædagogisk undervisning – og med få kursister pr instruktør.